Велике споживання риби допомагає знизити ризик стресу

0

Підготував студент групи РПЗ-3, Костюк Ярослав

Є багато риби може допомогти знизити ризик депресії – принаймні в Європі, – показує сумарний аналіз наявних доказів, опублікований на сайті в журналі епідеміології і громадського здоров’я.
Зв’язок між рибної дієтою і психічним здоров’ям, проглядається, в рівній мірі для чоловіків і жінок,як стверджує останній аналіз.
Депресія вражає приблизно 350 мільйонів людей у всьому світі, і, за прогнозами, скоро стане другою причиною проблем здоров’я в 2020 році.
Кілька попередніх досліджень вивчали роль дієтичних факторів на зміну ризику депресії, але результати були суперечливими і непереконливими.
Тому дослідники об’єднали дані з відповідних досліджень, опублікованих в період між 2001 і 2014, щоб оцінити силу доказів про зв’язок між споживанням риби і ризику депресії
Після обробки дослідних баз даних, вони виявили, 101 відповідну статтю, з яких 16 мають право на включення в аналіз. У ці 16 статей увійшли 26 досліджень за участю 150 278, учасників.
Десять досліджень були послідовними, які включають моніторинг групи людей, які не мають депресії, у плині часу, щоб спостерігати, у кого вона розвивається. Решта були зрізами: вони являють собою зіставлення стану здоров’я людей, з різними параметрами в певному місці і часу або протягом короткого періоду.
Десять з досліджень, пов’язані з Європою; 7 тим, з Північної Америки; решта з Азії, Океанії і Південній Америці.
Після об’єднання всіх даних разом, видна значна зв’язок між тими, хто їсть більше всього риби і скороченням на 17% ризику депресії порівняно з тими, хто їсть менше. Це видно в обох групових і перехресних дослідженнях, але тільки для європейських досліджень.
Коли дослідники спеціально оцінили підлогу, вони побачили більш сильний зв’язок між високим споживанням риби і зниженим ризиком депресії у чоловіків (20%). Серед жінок, зниження ризику на 16%.


Share.

Comments:

Leave A Reply

'