Вчені з’ясували, скільки потрібно їсти фруктів для захисту від інфаркту

0

Автор: студент групи РПЗ-3, Купреєв Юра

Люди, які часто включають в свій раціон свіжі фрукти, рідше страждають від серцевих нападів і інсультів, ніж ті, хто неохоче споживає ці продукти.

До такого висновку прийшли вчені з Оксфордського університету і Китайської академії медичних наук, які провели спільне дослідження. Протягом семи років медики вивчали дані близько півмільйона жителів Китаю в віці 30-79 років. Відзначається, що в цій країні рівень споживання свіжих фруктів набагато нижче в порівнянні з такими державами, як Великобританія або США.

На момент старту дослідження ніхто з учасників не страждав будь-якими серцево-судинними захворюваннями і не лікувався від гіпертонії.

З урахуванням різних факторів аналіз показав, що ризик померти від інфаркту або інсульту у людей, що споживали приблизно 100 грамів фруктів (наприклад, яблук або апельсинів) в день, був нижче на третину в порівнянні з тими, хто не їв фрукти або робив це рідко. Вчені відзначили, що любителі фруктів мали знижений кров’яний тиск і більш низький рівень глюкози в крові.

За словами дослідників, важко сказати, чи є зниження ризику серцево-судинних захворювань результатом реального захисного ефекту від вживання фруктів. Але якщо це дійсно так, вважають вони, то більше споживання цих продуктів в Китаї може запобігти до півмільйона передчасних смертей від хвороб серця і судин і ще більшу кількість випадків інсульту і інфаркту без смертельного результату.


Share.

Comments:

Leave A Reply

'