Список найнебезпечніших для здоров’я продуктів

0

Автор: студент групи РПЗ-3, Долішний Ігор

1. Глутамат натрію (Е621). Продукти, що містять добавку Е621, викликають у організму залежність. У мишей в певних дозах викликає сліпоту. Є наймасовішою добавкою. Глутомат натрію накопичуючись в організмі, може викликати важкі напади.

2. Транс-жири. Масло жирністю менше 72% вживати не можна, це звичайний транс-жир.

3. Малосольна риба в пластикових тарах. Справжня малосольная риба зберігається недовго і тільки в маслі.

4. Арахіс. Це генно-модифікований продукт. У нього імплантується ген петунії, щоб його не атакували комахи. Тому арахіс майже завжди свіжий і презентабельно виглядає.

5. Крабові палички. Це звичайна соя, змішана з крабовими есенцією. Майже 95% сої – це ГМО (генно-модифікований продукт).

6. Крупи і каші швидкого приготування, пластівці. Містять ароматизатори та барвники ідентичні натуральним, але не натуральні.

7. Солодкі газовані напої. Такі напої в першу чергу викликають спрагу і, до того ж, містять дуже багато цукру або того гірше цукрозамінника. Ортофосфорна кислота вбиває мікроорганізми. Крім того, бензоат натрію (Е211), який використовується як консервант, пригнічує ферменти, що призводить до порушення обміну речовин і ожиріння.

8. Ковбаси – містять до 40% прихованих жирів і масу смакових добавок. Деякі ковбаси, сосиски, сардельки, на 80% складаються з трансгенної сої.

9. Курка. Те, що м’ясо “накачують” практично нешкідливими наповнювачами – це багато хто знає, однак особливо чоловікам не можна вживати куряче м’ясо, так як в нього додають велику кількість гормонів викликаючи гормональний дисбаланс.

10. Ароматизовані чаї. У них додано неймовірну кількість барвників і кислот.

11. Майонез, кетчуп, соуси. Майонез повний транс-жирів, які є канцерогенними до того ж викликають підвищення рівня холестерину. Не можна їсти майонези, особливо в пластикових упаковках. Оцет виділяє з пластика ті самі канцерогенні речовини! Майонез містить величезну кількість консервантів і стабілізаторів.

12. Картопляні чіпси, сухарики. Через особливості приготування в чіпсах утворюється безліч канцерогенів – речовин, що провокують рак.

13. Соки в пакетах. Про жодні натуральних соках мова йти не може! У Росії ці соки роблять з Китайського сировини 50% хімія і 50% сироватка фруктів або законсервованих фруктів.

14. Жувальні цукерки, пастила в яскравій упаковці, чупа-чупс. Містять величезну кількість цукру, хімічні добавки, барвники, замінники.

15. Сухофрукти. Дієтологи не рекомендують сухофрукти, оброблені розчином сірчистої кислоти або сірчистим газом. А за технологією подібній обробці у нас піддають яблука, груші і більшу частину абрикосів. Курага без двоокису сірки має більш темний, до бурого, колір. Оброблені сухофрукти бажано замочувати на кілька хвилин в трохи теплій воді, тоді більша частина двоокису сірки перейде в розчин.

16. Бульйонні кубики. Готові супи. Головний інгредієнт в складі кубиків – це сіль (50-60%). Ще третина в їх складі – це глютамат (підсилювачі смаку), головна небезпека яких полягає в тому, що вони – сильні канцерогени.

17. Сир в “пакетиках”. У його складі присутні сухе молоко і рослинні жири, у багатьох з них сиру НІ ВЗАГАЛІ.

18. Локшина швидкого приготування. Якщо хочете її поїсти просто не додавайте приправ (навіть сухих). На 95% і більше всіх приправ, соусів, сухих продуктів містять глутомат натрію. Сама локшина зазвичай створена з натуральних продуктів (вода, борошно, яєчний порошок).

19. Продукти для дітей від великих виробників містять ГМО. Компаніями-порушниками виявилися Nestle, Gerber, Semper, Kolinska, Valio, Friesland Nutrition.

20. Сметана. Багато “сметани” в пластикових стаканах це рослинні жири і “продукт сметанний”.


Share.

Comments:

Leave A Reply

'