Чому шкідливий фаст-фуд?

0

                                                                                                            Автор: Скарбівська Оля, студентка групи РПЗ-2             

 Основна проблема – ожиріння. І полягає вона в тому, що вся продукція того ж МакДональдса є дуже калорійною, при всьому своєму невеликому розмірі . Так один гамбургер – половина добової норми калорій для підлітка. Якщо приплюсувати до цього картоплю і колу, то у цей день ні обіду , ні вечері більше бути не повинно. Однак, на жаль, але цим справа не обмежується, і з’являються проблеми з вагою.

  Друга важлива біда, пов’язана з фаст-фудом, це його хімічний склад. Хімічний в буквальному сенсі. Мало того, що білків і вуглеводів в гамбургерах і хот-догах кіт наплакав, одні жири, мало того, що про вітаміни і говорити не доводиться, так ще й процес виготовлення м’яко кажучи, неапетитний.По-перше , фарш для котлеток в МакДональдсі готують практично із субпродуктів: яловичий жир, шкіра, внутрішні органи, а по-друге, його вимочують у гідроксиді амонію, тому що без цього він не придатний для вживання в їжу. Як казав Джеймі Олівер «по суті, ми вживаємо продукт, придатний тільки для годування собак без цього вимочування, а аміак дуже шкідливий для здоров’я. Так навіщо ми свідомо їмо це?». Простіше кажучи, поживних речовин, корисних для організму, у фаст-фуді дуде мало , якщо вони взагалі є.
Третя проблема, пов’язана з фаст-фудом, – це сам процес прийому їжі. Ми їмо на бігу, не жуючи, наша голова зайнята іншими проблемами. Не дарма ж «фаст-фуд ( fast food)» дослівно перекладається як «швидка їжа». А таке жадібне поглинання ніяк не сприяє гарному травленню і стає причиною хвороб травного тракту.
Розуміючи, чому шкідливий фаст-фуд, не пропускайте застереження лікарів повз вуха і постарайтеся звести споживання нездорової їжі до мінімуму.


Share.

Comments:

Leave A Reply

'