Чому потрібно їсти яблука?

0

Автор: студент групи РПЗ-3, Кулішко Володимир

Дуже часто в житті ми надмірно цінуємо рідкісні заморські продукти, наділяючи їх часом вигаданими цілющими властивостями, і в той же час в упор не помічаємо звичні нам дари полів і городів. Це в повній мірі відноситься до яблук, які настільки повсякденні і доступні, що ніяк не претендують в нашій свідомості на роль чудодійного природного лікарського засобу.

Тим часом, нашим предкам були добре відомі цілющі властивості яблук, адже не дарма вони так часто зустрічаються в казках і легендах як символ родючості, краси і здоров’я. У цій статті ми хочемо нагадати про деякі корисні властивості звичайних яблук.

1. Продовження життя
Згідно з даними дослідження, проведеного Американським хімічним товариством в 2011 році, вчені змогли довести збільшення тривалості життя піддослідних тварин на яблучної підгодівлі на 10%. Існують також докази збільшення рухової активності цих тварин. Хоча дослідження в даний час проводяться на лабораторних тварин, немає ніяких перешкод у застосуванні отриманих загальних висновків і до людини.

2. Поліпшення пам’яті
За даними дослідження, проведеного університетом штату Массачусетс, споживання яблук збільшує виробництво і кількість нейротрансмітера ацетилхоліну в головному мозку. Він є багатофункціональним речовиною, одним із завдань якого є модуляція нейропластичности, що забезпечує здатність мозку змінюватися і будувати нові структури. Підвищення кількості ацетилхоліну в головному мозку призводить до поліпшення пам’яті, а також перешкоджає виникненню хвороби Альцгеймера і дозволяє сповільнити зниження розумових здібностей людини.

3. Зниження ризику інфарктів та інсультів
Про інфаркти, інсульти та атеросклероз ми всі знаємо, що: а) це дуже погана штука; б) вони бувають буквально у кожного другого; в) причиною дуже часто є надлишок LDL-холестерину ( «поганий холестерин»).

А ось чого Ви майже точно не знаєте – яблука в змозі зменшити кількість LDL-холестерину у пацієнтів на 23%. Це неймовірне досягнення: при лікуванні пацієнтів, які страждають від високого рівня холестерину, звичайні ліки можуть знизити LDL-холестерин на 18-50%, наводячи при цьому до цілого ряду руйнівних побічних ефектів. Яблука лікують без побічних ефектів.

4. Зниження ризику ракових захворювань
За даними дослідження, проведеного на Гаваях, існує кореляція між споживанням яблук і ризиком постраждати від раку легенів у обох статей. При дослідженні в групі з найвищим споживанням яблук було зареєстровано зниження ризику на 40-50%. Це може бути пояснено високою антиоксидантною активністю яблук, яка блокує певні процеси в організмі людини, відповідальні за розвиток раку легенів.


Share.

Comments:

Leave A Reply

'